De uistraling van kleur

Gepost op 8 Oktober 2020 door Mathmos

Soms wordt ons gevraagd waarom de kleuren van lavalampen er thuis iets anders uitzien als je ze aanzet. Men vraagt ons ook waarom ze er bij verschillende lichtomstandigheden anders uitzien.

Daarom hebben we een van onze Astro lavalampen in de nieuwe kleur blauw-roze onder verschillende lichtomstandigheden gefotografeerd. Ook hebben we Antoni Malinowski, kleurenadviseur van de Architectural Association in Londen en beeldend kunstenaar, de opdracht gegeven om dit voor ons te onderzoeken.

Antoni koos twee soorten verf in verschillende kleuren en reflecterende kwaliteiten om te laten zien hoe dezelfde kleur lavalamp er anders uit kan zien in ruimtes die in verschillende kleuren zijn geverfd.

Mathmos Astro lavalamp - blauw roze

De donkerblauwe reflecterende achtergrond verstrekt het lava-effect door de scherpe reflectie. Het roze van de lavabellen, gecombineerd met het blauw, wordt een sterk en mysterieus magenta. De blauwe achtergrond verandert de turquoise vloeistof in de dramatische duisternis van een nachtelijke hemel.’ A. Malinowski

Koop Astro-lavalamp

Mathmos Astro lavalamp

Dezelfde lavalamp voor de okergele, matte achtergrond creëert een heel andere sfeer. De warme, gele gloed verandert de lavabellen in een zachtere roze kleur. De reflectie op de muur wordt zacht verspreid en mengt de roze reflectie voorzichtig met de gele tinten.’ A. Malinowski

Koop Astro-lavalamp

Daarna fotografeerden we dezelfde blauw-roze Astro tegen een witte muur met de lichten aan en met de lichten uit. Het effect is heel verschillend:

Astro lavalamp - blauw roze
mathmos astro lavalamp

Dus wanneer u uw kleur voor uw lavalamp uitkiest, denk dan even goed na waar u hem wilt zetten, hoe hij eruit moet komen te zien, en wat voor sfeer hij moet geven.

Koop Astro-lavalamp