Mathmos lavalampen in de jaren ’90

Nieuw eigendom

Gedurende de jaren 80 raken de lavalampen uit de mode totdat de Craven-Walkers met de jonge ondernemers, Cressida Granger en David Mulley, gaan samenwerken. Cressida werd zich bewust van hun mogelijkheden na ze op haar eigen kraam in Camden Market te hebben verkocht, waar Marc Almond een vaste koper was.

Herlancering

Het assortiment werd gerestyled en aan een nieuwe generatie gepresenteerd, nadat de oorspronkelijke bedrijfsnaam Crestworth werd vervangen door Mathmos (naar de borrelende kracht in de sf-cultfilm in van de jaren 60: Barbarella). Dit leidde tot een tweede tijdperk van extreme populariteit, waarbij er wereldwijd miljoenen werden verkocht.

De oorsprong van onze naam: Mathmos

Mathmos heeft zijn naam van de sciencefiction cultcomic uit de jaren ’60: Barbarella. De ‘Mathmos’ is de vloeibare bubbelkracht onder de stad. Barbarella is in 1968 verfilmd met Jane Fonda en kostuums van Paco Rabanne.

Drury Lane, London

Mathmos opent zijn Drury Lane-winkel die wordt bezocht door o.a. Sir Paul Smith, Yasmin en Simon le Bon.

Mathmos lavalampen op film

De Mathmos lavalampen zijn meerdere malen in een film gebruikt. In de jaren ’60 was dat in de films Dr. Who en The Prisoner en in de jaren ’90 in The Word and Graham Norton.

Lunar & Telstar lanceringen

De Lunar wordt gelanceerd. Dit vloermodel verschijnt in Absolutely Fabulous en The Graham Norton Show.

Prijzen

Mathmos wordt opgenomen in de Fast Track 100-lijst als de derde snelst groeiende fabrikant van het Verenigd Koninkrijk en wint twee Queens Awards voor de export. Het interne grafische ontwerpteam van Mathmos wint de prijs ‘Best Commercial Website’ bij de Yell Awards en de prijs ‘Best Multi-Media’ bij de Design Week Awards.

Old Street, London

Mathmos verhuist naar hun hoofdkwartier in Old Street.

Space Projector, Faze 1,2 & 3 Lancering

Mathmos’ blijvende favoriet Space Projector, een lavalamp projector, wordt gelanceerd. Mathmos breidt uit naar kleurveranderende lampen met de Faze serie.