Mathmos lavalampen vanaf 2000 tot nu

Fotosessies

Mathmos lampen zijn in de loop der jaren in veel fotosessies verschenen. Enkele van onze favorieten zijn de serie foto’s die de beroemde fotograaf Rankin voor het tijdschrift Dazed and Confused maakte, foto’s van de Franse fotograaf Philip Jarrigeon, die voor het tijdschrift How To Spend It en voor de Londense Peanut Factory Studio.

Voor onze eigen recentere fotosessies in Londen hebben we geweldige gebouwen gekozen, zoals The Barbican Centre, Second Home London Fields en de Ravensbourne University.

Winkels met Mathmos

We richten ons momenteel meer op onze internationale eCommerce dan op de winkels in Londen. Maar houd hier onze nieuwe fabriekswinkel in de gaten.

We hebben geweldige winkels in Londen gehad. Sam Hecht en Kim Colin van Industrial Facility ontwierpen daarbij het interieur van onze showroom in Old Street. Onze boetiekwinkel in Covent Garden was ontworpen door Carl Turner Architects.

Tentoonstellingen & Musea

De lampen van Mathmos zijn culturele iconen en opgenomen in vele tentoonstellingen en museumcollecties. Hier volgt een selectie:

Mathmos maakte in samenwerking met het Poole Museum deel uit van “Light Up Poole”: een evenement, waarbij Mathmos over een etalage, lounge en parcours door het museum beschikte. Op de tentoonstelling Design Icons van Harrods, die vervolgens werd verplaatst naar het Design Museum. Presentatie van de grootste lavalamp ter wereld in The South Bank Centre voor onze 50e verjaardag. Permanente collecties van The Museum of The Home en The V&A.

In Berlijn op het Light Festival en Live From Earth Festival, in Hamburg in het Museum für Kunst und Gewerbe, in het Vitra Design Museum. In het Cooper Hewitt Museum New York, het Zürich Design Museum en het Noorse Vitemeir.

Muzikanten

Onze lavalampen duiken vaak op in opnamestudio’s, op sets en in de video’s van verschillende muzikanten. Hier volgen er een paar van dit millennium: De tournee en de video van de Stereophonics hit “Handbags and Gladrags”. Keane’s videoclip “The Journey”. Op sets van Tom Speight, Kelly Jones MC Fitti. Een gelimiteerde editie ter gelegenheid van de release van de “Love”-album van The Beatles. Optreden Lava La Rue voor The Face en Converse. Live vanaf Earth x Scopes-evenement in Berlijn.

Televisie

Er zijn tv-programma’s over de geschiedenis en de productie van Mathmos. Een voorbeeld hiervan zijn de films op The Discovery Channel over de productie van Mathmos lavalampen voor de serie “How Does It Work” en in de serie “Made in Britain” van ITV.

Mathmos lavalampen verschijnen regelmatig in tv-shows, zoals de volgende:
Louis Theroux, Crackerjack, Taskmaster, Big Brother, Sky Arts, CNN, ITV This morning, Q.I., The Graham Norton Show, Chris Ramsey Show, Sky Arts, Top Gear, Jamie Oliver Food Revolution, The Gadget Show.

Nieuwe productlanceringen

2022 Rokit & Evo & Baby Magma

We lanceerden Rokit, een nieuwe veelgevraagde raketvormige giga-lavalamp. Ook een elegante lavalamp op kaarsformaat: Evo. We werkten samen met The Serpentine Gallery om Baby Magma door kunstenaar Jenna Sutela te laten creëren.

2020 – 21 Astro Vinyl & Saturn

De nieuwe kijk van Mathmos op de klassieke astro, geïnspireerd op vinylplaten, werd gelanceerd in samenwerking met het beroemde Britse platenspelermerk Rega. Bovendien hebben we de grootste productielijn van lavalampen op de markt gebracht die ooit is geproduceerd, namelijk die van de Saturn. Lavalamp-pinbadges in een beperkte oplage zijn in samenwerking met de historische badge-fabrikant Fattorini geproduceerd.

2019 Pod & Pod +, Giant iO

Mathmos lanceerde de nieuwe kaarslavalampen: Pod en Pod +. We hebben ook de nieuwe giga-lavalamp iO gelanceerd, die we samen met de Jonathan Coles Studio hebben ontwikkeld.

2017 – 18 Pretty Green Limited Editions

Twee uitverkochte samenwerkingen met modemerk Pretty Green. De eerste werd in de Londense designweek gelanceerd met een display in Carnaby Street.

Lees de blogpost

2016 – 17 Neo & Neo Wall

Neo een nieuwe generatie lavalamp, veilig voor alle leeftijden en ontworpen door Jonathan Coles Design. Een jaar later volgde een versie voor aan de muur.

2013 – 16 Giga-lavalampen

Voor onze 50e verjaardag installeerden we de grootste lavalamp ter wereld in het South Bank Centre van Londen. De lavalampen van Mathmos keerden ook terug naar Selfridges, onze eerste grote voorraadhouder in de jaren 60. Er werd een giga-lavalamp geïnstalleerd als onderdeel van de Anya Hindmarch-display in de nieuwe David Chipperfield-accessoirehal.

2009 – 2013 Fireflow, 50e jubileumeditie, Smart Astro

Wij lanceerden de eerste lavalamp aangedreven door kaarslicht in 2009: Fireflow. Christine Craven Walker, voormalig vrouw en zakenpartner van onze oprichter, creëerde een gelimiteerde editie. We lanceerden tijdelijk een Astro met een ledlamp die van kleur kon veranderen.

Lees Christine’s blogpost

2000 ledproducten & Airswtich-assortiment

Wij ontwierpen een reeks bekroonde kinetische ledproducten, zoals bubble en aduki. Mathmos ontdekte tevens een manier om met een handbeweging een lamp aan en uit te zetten en te dimmen. De fabricage van deze producten werd stopgezet toen we besloten om ons te concentreren op de ontwikkeling van het premium assortiment lavalampen.

2000 Fluidium door Ross Lovegrove

Fluidium was onze nieuwe lavalamp, die werd ontworpen door de populaire ontwerper Ross Lovegrove. Nu helaas niet meer in productie.