Mathmos X Camille Walala

De vijfde en laatste gelimiteerde editie van de 60-jarige Astro-collectie is een levendige samenwerking met de gedurfde en kleurrijke Franse ontwerpster Camille Walala.

Fotograaf Rankin poseert met zijn gezamenlijke Astro lavalamp voor Mathmos

Mathmos X Rankin

Mathmos werkte samen met de veelgeprezen Britse fotograaf en creatieveling Rankin om een exclusieve Astro lavalamp in beperkte oplage te creëren. Voor deze samenwerking werden vijf gerenommeerde ontwerpers geselecteerd uit de design-, fotografie- en muziekwereld, die elk iets verfrissends en unieks aan de collectie zouden toevoegen. Rankin was de vierde samenwerking in de 60e jubileumcollectie.

Mathmos X Duran Duran

De Britse popgroep Duran Duran creëerde een exclusieve limited edition voor de 60-jarige Astro-collectie. Deze samenwerking was de derde in de reeks, na eerdere samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers. Zowel Mathmos als Duran Duran ontlenen hun naam aan de cultfilm Barbarella uit de jaren 1960. De Duran Duran lavalamp was alleen verkrijgbaar via de Mathmos-website en werd een opvallende favoriet.

Mathmos X Sabine Marcelis

In 2023 herdacht Mathmos zijn 60e verjaardag door vijf ontwerpers uit de wereld van design, fotografie en muziek te selecteren om een unieke serie Astro lavalampen in beperkte oplage te creëren. Met name Sabine Marcelis voegde zich bij het rijtje ontwerpers als de tweede medewerker die een op maat gemaakte lavalamp voor Mathmos ontwierp, en voegde haar kenmerkende touch toe aan de gevierde lijn van de Astro.