Mathmos Lavalamp Erfgoed

Mathmos Lavalampen in de jaren 1960 & 70

Het Mathmos-verhaal begint met de uitvinding van de Astro Lavalamp door onze oprichter Edward Craven Walker. Craven Walker was een grote Britse uitvinder, ondernemer en excentriek. Naast het uitvinden van de lavalamp, maakte hij ook naturistenfilms onderwater, bezat hij helikopters en brandweerwagens, was hij een WOII-pilloot, vermaakte hij de cast van de jaren ’60 musical Hair en was hij ook nog eens eigenaar van de naturistencamping in Dorset.

Meer informatie

Mathmos lavalampen in de jaren ’90

Omdat zij beiden met pensioen wilden gaan, gingen zij in 1989 een samenwerkingsverband aan met de jonge ondernemers Cressida Granger en David Mulley. Na een aantal jaren namen Granger en Mulley het bedrijf van de Craven-Walkers over en lanceerden de lavalamp succesvol bij een nieuwe generatie. Als onderdeel van deze herlancering gaven ze het bedrijf Crestworth in 1992 een andere naam, nl. Mathmos. Het woord Mathmos is ontleend aan de beroemde film Barbarella in 1960. Miljoenen lavalampen werden in de jaren ’90 in Dorset geproduceerd en over de hele wereld verkocht, waarbij een een aantal business- en marketing-awards werden behaald, waaronder twee Queens Awards voor de export.

Meer informatie
Mathmos Lava Lamps - 00s to Now

Mathmos lavalampen vanaf 2000 tot nu

Mathmos heeft door de jaren heen veel bekroonde lampen ontworpen en ontwikkeld. Innovaties in lavalampen omvatten onze reeks van kaars aangedreven lavalampen, onze nieuwe generatie kindveilige lavalamp Neo en Neo wall de enige wand gemonteerde lavalamp samen met onze reeks van reuze lavalampen. Onze fabriek is nog steeds gevestigd in Poole, Dorset waar onze lampen sinds hun uitvinding in 1963 continu zijn geproduceerd. Wij zijn trots op onze lange Britse productiegeschiedenis, onze hoge kwaliteit en ons erfgoed van uitvinding en ontwerp.

Meer informatie

Bekijk de tijdlijn van Mathmos

I think it will always be popular. It’s like the cycle of life. It grows, breaks up, falls down and then starts all over again
Edward Craven Walker 1918 -2000