Saturn Giga-Lavalamp

Gepost op 25 November 2021 door Mathmos

In de late herfst van 2021 werd de langverwachte Saturn giga-lavalamp aan het assortiment van Mathmos toegevoegd. De Saturn is, met een hoogte van 1,5 m, de grootste lavalamp die ooit is geproduceerd en heel eenvoudig vanuit de doos aan te zetten. Hij vereist geen speciale vulling of montage.

We daagden onszelf uit om aan de vraag naar een enorme lavalamp tegemoet te komen. Deze enorme lavalamp is een prachtig pronkstuk dat met trots in Groot-Brittannië met de hand wordt gemaakt, volgens de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen. Zijn fles is gemaakt van ultra helder borosilicaatglas voor de beste helderheid die we kunnen bieden en urenlang kijkgenot. Het aluminium is door Britse expert-ambachtslieden met de hand gepolijst, gesponnen en lasergesneden om de beste bouwkwaliteit te garanderen.

Wij hebben jaren gewerkt aan het ontwerp en de ontwikkeling van de Saturn-formule om ervoor te zorgen dat deze kan worden getransporteerd, in ongeveer 3 uur opwarmt en gedurende 6 uur de unieke lavastroom van Mathmos laat zien. Het Saturn-ontwerp is ontwikkeld op het hoofdkwartier van Mathmos in Dorset en is gebaseerd op ons lavalampontwerp uit de jaren 1960, The Princess. Deze enorme lavalamp is ook speciaal ontworpen voor openbare ruimtes. Daarom hebben de drie poten optionele vloerbevestigingspunten voor extra veiligheid.

De FIRST10 Mathmos Saturn-lavalampen zijn uitgebracht met een uniek nummer in hun poot. Deze werden al snel door verzamelaars besteld, maar nummer 1 blijft in ons Mathmos-archief. De rest van deze eerste batch was ook snel uitverkocht, waardoor deze lancering een groot succes werd. Elke giga-lavalamp wordt op bestelling met de hand gevuld en wordt geleverd met een instructieboekje met datum om erbij te bewaren.